blank
سزارین یک برش طولی و عرضی در سطح شکم می باشد که طی آن نوزاد از رحم مادر خارج می شود .
دلائل سزارین :
• تمایل خانم باردار
• عدم پیشرفت زایمان با بحرانی شدن شرایط زایمان
• سابقه سزارین در زایمان های قبلی
• وضعیت نامناسب و بحرانی در جنین
• به علت اینکه در سزارین خون زیادی از دست میرود بنابراین باید این حجم به وسیله تزریق سرم جبران شود که تا زمان ناشتا بودن تزریق سرم ادامه دارد.
• براساس نظر پزشک معالج چند ساعت پس از سزارین باید ناشتا باشید تا از آسپیراسیون (برگشت محتویات گوارش از مری و ورود آن به مجاری تنفسی ) جلوگیری شود و در صورت داشتن سوند ادراری جهت تخلیه راحت ادرار از مثانه بعد از چند ساعت از جراحی، سوند خارج میشود بعد از آن به راحتی ادرار کنید. در صورت داشتن مشکل در دفع ادرار حتماً باید گزارش دهید.
فعالیت بعد از سزارین :
• چند ساعت بعد از سزارین به کمک پرسنل از تخت پایین می آیید و راه می روید چون شانس ایجاد لخته های خونی در عروق شما و به حرکت افتادن این لخته ها در مسیر گردش خون به حداقل می رسد .
رژیم غذایی :
• رژیم غذایی که با مایعات چند ساعت پس از سزارین شروع میشود و در صورت عدم تهوع و اجابت مزاج (که نشانه به کار افتادن روده هاست ) غذای سبک و نرم شروع می شود ولی باید از خوردن غذاهای نفاخ و شیر و حبوبات جلوگیری شود.
پانسمان محل سزارین :
• پانسمان محل سزارین نیز روز بعد از سزارین برداشته و به جای آن پانسمان ضد آب گذاشته میشود که از همان روز نیز میتوانید حمام کنید و بعد ۳ یا ۴ روز پس از جراحی سزارین، پانسمان را برداشته و پس از شستن با آب و صابون، محل جراحی را خشک کنید .
میزان خونریزی بعد از سزارین :
مقدار خونریزی پس از زایمان زیاد است و بتدریج کم می شود که ۴_۳ روز پس از زایمان این ترشحات کم و به رنگ سفید یا زرد درمی آید که معمولا ۱۰ روز پس از زایمان قطع می شود .
مراقبت های لازم در منزل :
۱_ به اندازه کافی استراحت کنید فعالیت بدنی زیاد پس از زایمان می تواند منجر به افزایش خونریزی شود . در منزل هر ۲ ساعت به مدت ۱۰ دقیقه حتما گردش در منزل داشته باشید ۳_۴ روز پس از زایمان فعالیت های معمول خود را می تواند شروع کنید و از انجام ورزش هوازی ۴ تا ۶ هفته پرهیز کنید .
۲_ مکمل آهن و ویتامین را تا ۳ ماه بعد از زایمان مصرف کنید .
۳_ مایعات زیادی بنوشید ۶ تا ۸ لیوان در روز
۴_ اجسام سنگین بلند نکنید
۵_ لباس زیر را خشک نگه دارید و روزانه تعویض نمایید.
۶_ از ایستادن طولانی مدت یا نشستن طولانی مدت روی صندلی خودداری کنید .
۷_ رژیم غذایی را طوری رعایت کنید که دچار نفخ یا یبوست نشوید سعی کنید از مواد نفاخ مانند نخود، لوبیا، شیر، ماکارونی، موز، جگر و … استفاده ننمایید . آلو ، انجیر و زیتون و خاکشیر می تواند کمک کننده باشد.
۸_ تمیز کردن ناحیه پردینه از جلو به عقب انجام شود. از کشیدن دستمال یا دست از سمت مقعد به جلو خودداری شود .
۹_ پوشک یا نوارهای بهداشتی خود را زود زود تعویض نمایید .
۱۰_ زخم محل عمل خود را تمیز نگه دارید اگر کمی ترشح آبکی از لبه ها  داشته باشید این ترشحات را می توان با آب گرم و تمیز پاک کرد .
۱۱_ روزانه سرپایی می تواند استحمام کنید .
علایم خطر بعد از زایمان :
۱_ خونریزی شدید یا افزایش ناگهانی خونریزی داشته باشید یک نوار بهداشتی در هر ساعت کاملاً آغشته به خون شود . دفع لخته شدیدتر یا بزرگتر شود .
۲_ تب بالای ۵/۳۸ درجه سانتی گراد دهانی دست کم به مدت ۲۴ ادامه داشته باشد .
۳_ سردرد شدید و تاری دید
۴_ ترشح بودار
۵_ احتباس ادرار
۶_ درد شدید شکم
۷_ درد پشت زانو با یا بدون تورم
۸_ تنگی نفس شدید یا تنفس مشکل
۹_ درد قفسه سینه شدید
۱۰_ ترشح چرکی از محل عمل
زمان مراجعه به پزشک :
معمولا برحسب توصیه پزشکتان ۷_۱۰ روز پس از زایمان به مطب مراجعه فرمایید و نسخه دارویی شما توسط پزشک معالجتان در زمان ترخیصی نوشته می شود که در منزل مصرف خواهید کرد .
نکات لازم که موقع ترخیص توجه نمایید :
۱_ کارت واکسیناسیون و برگه معاینه نوزاد خود را از بخش نوزادان حتما دریافت کنید .
۲_ نسخه دارویی خود را پیگیری نمایید و زمان مراجعه بعدی خود را به مطب پزشک تان را حتما بدانید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *