blank
تعریف سقط :
ختم بارداری قبل از ۲۰ هفته براساس تاریخ اولین روز آخرین قاعدگی طبیعی است تعریف رایج دیگر زاییدن جنین که کمتر از ۵۰۰ گرم وزن دارد . بیشتر از ۸۰ درصد سقط ها طی ۱۲ هفته اول روی می دهد . خطر سقط خود به خود با افزایش سن مادر و پدر افزایش می یابد .
blank
اثر سقط بر بارداری های بعدی :
سقط اثری روی باروری ندارد اما کورتاژ در خانم هایی که برای اولین بار باردار بوده اند سبب افزایش خطر بارداری نابجا ، سقط سه ماهه دوم و تولد نوزاد کم وزن در بارداری های بعدی می شود.
علل سقط :
۱_ اختلالات کروموزومی : شایعترین علت سقط ها ناهنجاری های کروموزومی هستند .
۲_ اختلالات اندوکرین : کم کاری تیروئیدی بالینی با افزایش سقط همراه نیست اما زنان قبلاً به کم کاری تیروئیدی تحت بالینی و دارای آتوآنتی بادی های تیروئیدی ممکن است در معرض افزایش خطر باشند و سقط خود به خود و ناهنجاری های عمده مادرزادی هر دو در زنان مبتلا به دیابت وابسته به انسولین افزایش می یابد
۳_ تغذیه : شواهد قانع کننده ای در دست نیست که نشان دهد کمبود هر یک از مواد مغذی یا کمبود متوسط تمام آنها علت سقط است .
۴_ داروها : زنانی که بیش از ۱۴ نخ سیگار مصرف می کنند خطر سقط تقریبا ۲ برابر است مصرف مکرر الکل طی ۸ هفته اول بارداری ممکن است منجر به سقط خود به خود یا ناهنجاری جنین شود .
در زنانی که ۲ بار در هفته الکل می نوشند خطر سقط ۲ برابر و در زنانی که هر روز می نوشند ۳ برابر است ، نوشیدن قهوه بیش از ۴ فنجان در روز اندکی خطر سقط خود بخود را افزایش می دهد . شواهدی موجود نیست که نشان دهد ضد بارداری های خوراکی یا عوامل اسپرم کش با افزایش وقوع سقط همراه است اما ابزارهای داخل رحمی مانند آی یو دی در صورت عدم موفقیت از جلوگیری از بارداری سبب افزایش وقوع سقط عفونی می شود .
۵_ عوامل طبیعی : اشعه با دوز کافی عامل شناخته شده سقط است دوز کمتر از ۵ راد خطر سقط را افزایش نمی دهد .
۶_ اختلالات ایمنی مانند آنتی بادی آنتی فسفولیپید
7_ ترومبوفیلی ارثی : مانند کمبود پروتئین C و پروتئین 5 و غیره .
۸_ نقایص رحم : معمولا میوم های بزرگ یا متعدد منجر به سقط نمی شود . چسبندگی رحم در اثر کورتاژ همراه با سقط مکرر است . سپتوم رحم ممکن است منجر به سقط شوند .
عوارض سقط :
 پارگی رحم
 عفونت
 چسبندگی رحم
در زنان مبتلا گروه خونی منفی توصیه میشود در صورتی گروه خونی همسرشان مثبت است حتما آمپول روگام تزریق شود .
علایم سقط : 
تشخیص بالینی تهدید به سقط هنگامی مطرح می شود که هر گونه ترشح خون آلود یا خونریزی واژینال طی نیمه اول بارداری ظاهر شود . معمولاً ابتدا خونریزی آغاز می شود و چند ساعت تا چند روز بعد درد کرامپی شکم روی می دهد. تهدید به سقط بسیار شایع است و یکی از هر چهار زن طی نیمه اول بارداری دچار لک بینی یا خونریزی شدیدتر می شوند حدود نیمی از این زنان سقط خواهند کرد آنهایی که سقط نمی کنند در معرض زایمان زودرس ، وزن تولد پایین و مرگ پری ناتال هستند ولی خطر ناهنجاری نوزادی افزایش نمی یابد .
نکته : دو هفته بعد از سقط تخمک گذاری ممکن است از سر گرفته شود . باید وسایل پیشگیری از بارداری به فاصله کوتاهی پس از سقط آغاز شود .
خود مراقبتی بعد از سقط :
توصیه می شود تا دو هفته از نزدیکی با همسرشان اجتناب شود . محدودیت رژیم غذایی و فعالیت ندارند می توانند به فعالیت معمولی روزانه خود ادامه دهند و رژیم غذایی معمولی را ادامه دهند و بهتر است استحمام روزانه بصورت سرپایی داشته باشند و در صورت استفاده از دستمال توالت بصورت گذاشتن _ برداشتن در ناحیه ژنیتال استفاده نمایند و از کشیدن دستمال توالت خودداری نمایند و پرینه از جلو به عقب تمیز شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *