بخش اکوکاردیوگرافی و تست ورزش
بخش اکوکاردیوگرافی بیمارستان شمس به عنوان یک بخش فوق تخصصی اکوکاردیوگرافی با حضور متخصص قلب و عروق خانم دکتر دینا عاشوری که دارای فلوشیپ فوق تخصصی اکوکاردیوگرافی هستند شروع به کار نموده است.
این بخش مجهز به بروزترین دستگاهها جهت بررسی کامل مشکلات قلبی و عروقی بیماران می باشد. خدمات اکوکاردیوگرافی در خصوص کلیه بیماران دریچه ای، عروقی، بیماران ساده و پیچیده، بیماری های ایسکمیک قلبی، بررسی قبل و پس از جراحی قلب باز و بخش آنژیوگرافی بررسی اکوکاردیوگرافیک این بیماران قبل از عمل جراحی و پس از عمل جراحی در این بخش صورت می پذیرد.
خلاصه خدات ارائه شده در این بخش
نحوه پذیرش بیماران :
خدمات اکوکاردیوگرافی همه روزه برای بیماران بستری و سرپایی انجام می شود. نوبت دهی برای مراجعین سرپایی به صورت تلفنی می باشد.
شماره تماس : 04136555762 و 04136551222
اکوکاردیوگرافی چیست ؟
اکوکاردیوگرافی عبارت است از یک آزمون (تست) غیر تهاجمی که از امواج صدا (صوتی) برای ایجاد و دریافت تصویرهای متحرکی از قلب استفاده می کند. تصویر بدست آمده از این فرآیند نشان دهنده اندازه و ساختار قلب بیماران می باشد. همچنین تفاسیر بدست امده از این آزمون نشان دهنده چگونگی عملکرد دهلیزها و دریچه های قلب بیمار می باشد.
طی فرآیند اکوکاردیوگرافی نواحی از قلب (ماهیچه ها) که ممکن است به علت جریان خون ضعیف و یا تضعیف در اثر حمله های قلبی پیشین، انقباضات مناسبی ندارند مشخص می شود. همچنین توسط اکوکاردیوگرافی لخته های خونی محتمل موجود داخل قلب، آب جمع شده در اطراف قلب و نیز مشکلات موجود در آئورت نیز تشخیص داده می شود.
چه بیمارانی به اکوکاردیوگرافی نیاز دارند ؟
ممکن است در صورتی که شما برخی از علائم و نشانه های مشکلات قلبی زیر را داشته باشید، پزشک شما را به یک متخصص اکوکاردیوگرافی ارجاع دهد :
برای مثال تنگی نفس و یا ورم پاها نشانه هایی از عدم عملکرد مناسب قلب می باشد و یا ممکن است قلب شما نتواند به اندازه کافی و مناسبی خون غنی از اکسیژن را در بدن شما به جریاد درآورده و نیاز بدن شما را برطرف کند.
همچنین اکو به پزشک معالج شما کمک می کند تا دلیل تپش های (صداهای) غیر طبیعی قلب را تشخیص دهد.
علاوه بر اینها دکتر شما می تواند با استفاده از اکو به موارد زیر پی ببرد :
اندازه قلب شما :ممکن است اندازه قلب شما در نتیجه فشارخون بالا مزمن و یا مشکلات دریچه ای بزرگتر از حد عادی باشد. با استفاده از اکوکاردیوگرافی میتوان افزایش ضخامت دیواره های بطن های قلب را تشخیص داد. دلیل افزایش ضخامت دیواره های قلب ممکن است به علت مشکلات قلبی مادرزادی، مشکلات دریچه ای قلب و یا فشار خون بالا باشد.
ماهیچه های قلبی که پمپاژ مناسبی ندارند :آسیب های ناشی از حمله قلبی ممکن است باعث تضعیف ماهیچه های قلبی شود. همچنین ممکن است ضعف ماهیچه های قلب نمودی از مشکلات عروق قلبی باشد.
مشکلات دریچه ای قلب :توسط اکو می توان تشخیص داد که آیا تمامی دریچه های قلب شما عملکرد خوبی دارند یا نه و این که به صورت طبیعی و سالم باز و بسته می شود.
مشکلات ساختاری قلب :با انجام اکوکاردیوگرافی میتوان مشکلات مادرزادی قلب مثل وجود سوراخ در قلب را تشخیص داد.
هرگونه لخته خونی و یا تومور :در صورتی که شما قبلاً سکته کرده باشید، بهتر است با انجام اکوکاردیوگرافی احتمال وجود هرگونه لخته و یا تومور را که ممکن است عامل سکته باشد را بررسی کنید.
انواع مختلف اکو
همواره انواع مختلفی از اکوکاردیوگرافی وجود دارد که از امواج صوتی برای ایجاد تصویر متحرک از قلب بیمار استفاده می کند. علی رغم عکس برداری توسط اشعه ایکس، هیچ گونه تشعشع ندارد.
نوع اکوکاردیوگرافی مورد نیاز به شرایط قلب بیمار و مقدار جزئیات مورد نیاز در تصاویر بدست آمده بستگی دارد، برای مثال، اگر محرک مشکل قلبی بیمار فعالیت بدنی باشد از او تست استرس اکو گرفته می شود، اما اکوکاردیوگرافی از طریق مری تصاویری با جزئیات بیشتر تولید می کند که بعنوان یکی از آزمایش های پیش از جراحی قلب استفاده می شود.